RESERVAR

RESERVAR GOLF RESERVAR PÀDEL RESERVAR ACTIVITATS

Els quaranta millors del golf nacional es disputaran al Golf de Pals el guanyador de l'Ordre de Mèrit 2022

11.11.2022

El camp català va ser l'inici del Tour europeu, el que és avui el DP World Tour, el 1972 amb aquell Open d'Espanya que va guanyar el madrileny Antonio Garrido, i tancarà el circuit nacional 50è Aniversari PGA Spain Golf Tour 2022 del 24 al 26 de novembre

L'Associació de Professionals de Golf d'Espanya i Golf del Pals comparteixen una història paral·lela, ja que aquest 2022 compleixen ambdós 50 anys de dues fites històriques. La PGA, l'associació d'esportistes més antiga d'Espanya, celebra els 50 anys de vida des de la fundació l'abril del 1972; i el camp gironí de Pals celebra els 50 anys del naixement del Circuit europeu de Golf el que avui s'anomena DP World Tour, el segon circuit de golf més important del món. Era l'Open d'Espanya, el primer torneig del naixement del Circuit europeu i que va guanyar el madrileny Antonio Garrido.

Ambdós s'han unit per celebrar aquest mig segle amb el torneig de la Gran Final del Spain Golf Tour 50º Aniversario PGA d'España, el circuit nacional que aquest any ha comptat amb nou tornejos repartits per alguns dels millors camps de la península, i que es disputarà del 24 al 26 de novembre. Tot i que abans es jugarà el tradicional Pro-Am que precedeix cada prova.

Els quaranta millors golfistes nacionals de l'Ordre de Mèrit 2022, actualitzada després de la celebració del Campionat d'Espanya de professionals masculins de la RFEG a Golf Calatayud, es veuran les cares per decidir qui serà el número u espanyol.

De moment, el basc Asier Aguirre, triomfador a Meaztegi al major play-off del circuit nacional, domina la classificació amb 17082,95 euros, només 3.209e. sobre el madrileny David Salgado, que malgrat guanyar el Match-Play de Ciudad Real i el XXXIV Campionat de la PGA a La Faisanera, no va poder sumar punts al Campionat d'Espanya RFEG.

Dani Berná, tercer al rànquing nacional, també és un seriós aspirant al número u espanyol. El sorià va guanyar el II Campionat de Castella i Lleó de Professionals que es va disputar a Golf Entrepinos, la seva segona casa, cosa que li va donar un impuls important a la taula.

El treball setmana a setmana, jugar set dels vuits tornejos disputats fins ara i puntuar en tots és el que ha fet que el madrileny Jacobo Pastor ocupi la quarta plaça de l'Ordre de Mèrit: lluny del líder Aguirre però que aspira a continuar pujant llocs.

Alex Esmatges, que és el defensor de la primera plaça que va obtenir la campanya passada, és cinquè i lluny del Top 3. Altres noms importants que estaran presents a Pals són el del jugador Senior Carlos Balmaseda (8è) que aquesta setmana inicia la seva aventura a l'Escola del Champions Tour americà; Borja Martín, l'alumne avantatjat de José María Olazábal que en la seva estrena al Tour nacional és setè de la taula; José Luis Adarraga, Vicente Blázquez, Juan Salama o Álvaro Velasco, que torna a un escenari que no és el desconegut i on va viure moments de glòria al Tour europeu amb Seve Ballesteros, Olazábal i que va ser número 1 del rànquing del Challenge Tour europeu el 2010.